HEY! CODE gästade Mediapoolens inspirationsdagar.

 

Hey! Code har inlett ett samarbete med Mediapoolen, en digital portal för 37 kommuner runt om i Västra Götaland.

”Sedan 2001 har Mediapoolen varit en ledande mediacentral som servat förskola, skola och äldreomsorg med aktuellt, kvalitetssäkrat och inspirerande innehåll. Vi har hjälpt våra kunder att hitta rätt böcker och filmer, smart teknik och inspirerande kurser. Vi drivs hela tiden av ett ambitiöst syfte, att: inspirera, tillgängliggöra och underlätta, för stora som små, i deras strävan efter kunskap, upplevelse och utveckling. För vi tror att lärande skall vara något lustfyllt, att kunskap ger barn och unga en framtid och att lusten att lära sig finns med under hela livet. Det handlar om dina drömmar, mål och upplevelser!”

Som en ny partner till Mediapoolen fick vi i veckan äran att närvara under tre fartfyllda inspirationsdagar, Vårlyftet. Vi besökte Skövde, Borås och Uddevalla där vi under förmiddagen föreläste om vår syn på programmering i grundskolan och hur vi ser att Hey! Code kan underlätta undervisningen för lärarna och trygga kompentensen hos eleverna.
- Det är jättekul för oss att få möta lärare och pedagoger och höra deras syn på kommande programmering. Vi är lyhörda och lyssnar in reflektioner och idéer som sedan kan appliceras i programmet, säger Niklas, grundare och utvecklare.

Förmiddagens föreläsningar följdes av workshops på eftermiddagen där deltagarna själva fick klämma och känna på programmet.

Resized_20180425_131749.jpg

- Menar ni att jag inte behöver kunna något alls om programmering? Utbrast en deltagare.
Och ja – det är precis vad vi menar! Det finns så mycket tips, lösningar och förslag på hur momenten ska beskrivas att lärarna inte behöver några förkunskaper och ändå kan hålla en kvalitativ utbildning. Att de följer eleverna i realtid och får direkt information i sin dator när någon elev fastnar gör att de alltid kan ligga steget före och både bilda sig en uppfattning om problemet och hur en lösning ser ut.

Vi finns redan nu presenterade på Mediapoolens sida och kommer inom kort att kunna erbjuda användarna av Mediapoolens plattform en smidig genväg in till Hey! Code.

Stort tack till Mediapoolen för riktigt trevliga dagar!