Påsklovs-programmering i Borås.

 

För tredje lovet i rad har elever i Borås Stad fått möjlighet att testa på programmering. Företagsföreningen Ehandelstaden Borås, Hey! Code och Högskolan i Borås anordnar träffarna tillsammans och bjuder in barn till att testa på programmering under två av sina lediga eftermiddagar.

 

- Det är ett bra sätt att väcka intresset för programmering och låta barn i olika åldrar träffas och varva programmering med diskussioner om en digital framtid. Det är samtidigt ett perfekt tillfälle för oss att utvärdera uppgifter och programmet i stor klass, säger Niklas, utvecklare till Hey! Code.

IMG_0313.jpg

Barnen som medverkar kommer från utspridda skolor i Borås Stad och är mellan 9 och 13 år. På frågan om de ser fram emot att programmera i skolan får vi ett rungande JA! till svar. De är alla överens om att det ska bli riktigt roligt att få lära sig mer och om, och förstå vad som ligger bakom all den teknik som dagligen används. Flera av dem har redan digitala yrken i sikte.

-Jag tror att jag vill jobba som IT-konsult som pappa. -Rasmus, Asklandaskolan 3A.

-Jag tror att jag vill jobba som IT-konsult som pappa. -Rasmus, Asklandaskolan 3A.

- Man kan jobba som civilingenjör om man lär sig programmera, men jag vill helst ta fram ett dataspel! -Viktor, Sandaredsskolan 4B)


Vi frågar vart de stöter på programmering i sin vardag idag och upptäcker snart att det är lättare att komma på saker som är programmerade än saker som INTE är programmerade eller på något sätt digitala. Vid matlagning, i tvättmaskinen, i bilen, i termotern. Till och med i vårt dörrhandtag hemma, utbrister en av deltagarna. 
 

Tack vare vår lärarvy kan vi enkelt hålla en grupp i olika åldrar och nivå igång samtidigt. Vi kan följa vart varje deltagare befinner sig, om någon behöver hjälp och får direkt feedback på progression och framsteg. 

Skärmklipp.JPG

Vi har haft två bra och givande dagar där barn som aldrig tidigare programmerat kommit hem och pratat i loopar och variabler. Vi är övertygade om att programmering i skolmiljö är helt rätt beslut och att komma i kontakt med begreppen redan i ung ålder kommer att stärka framtidens digitala värld!

 

Vad har varit bäst de här dagarna?

- Att jag på ett roligt sätt har fått lära mig hur programmering fungerar. -Wilma, Trandaredsskolan 3CD.

- Att jag på ett roligt sätt har fått lära mig hur programmering fungerar. -Wilma, Trandaredsskolan 3CD.

- Det var andra gången jag var med, och det var lika roligt denna gången! Jag kom ihåg mycket från sist. -Jeho, Engelbrektsskolan

- Det var andra gången jag var med, och det var lika roligt denna gången! Jag kom ihåg mycket från sist. -Jeho, Engelbrektsskolan

Vad var det bästa med Hey! Code? 

- Det är tydliga instruktioner så att man enkelt förstår. Det är bra att varje nytt moment börjar om från grunden, då lär man sig varje sak från början. Jag vill lära mig att skriva riktig kod! -Linn & Julia, Asklandaskolan 5B.

- Det är tydliga instruktioner så att man enkelt förstår. Det är bra att varje nytt moment börjar om från grunden, då lär man sig varje sak från början. Jag vill lära mig att skriva riktig kod! -Linn & Julia, Asklandaskolan 5B.

 

Stort tack till Ehandelstaden Borås och Högskolan för ännu ett lyckat event!