robotworld.jpg
 

Programmering & Digitalt skapande

HEY! CODE är en programmeringsmiljö skapad för att lära barn och unga att programmera i skolan.

Hey! Code - Home

Vill ditt barn programmera hemma så är HEY! CODE - Home, ett perfekt alternativ!

 

Vad är HEY! CODE?

HEY! CODE är en programmeringsmiljö skapad för att lära barn och unga att programmera. Med låga trösklar och högt i tak är HEY! CODE det perfekta verktyget att både introduceras till logiskt tänkande såväl som få en djupare förståelse hur mjukvara skapas. 

HEY! CODE är gjort för att lära ut programmering i skolmiljö. Genom enkel och tydlig handledning, kan pedagoger utan någon förkunskap inom programmering hålla en effektiv undervisning inom ämnet.

 
 
 
 
screen.png
 

Skriv med block istället för kod

Innan man har börjat lära sig att programmera kan koden som skrivs vara både förvirrande och kännas svår. För att komma runt detta representeras koden i form av block. Barnen kan då lära sig de logiska delarna av programmering utan att behöva ge sig på att skriva kod. Detta gör det möjligt att börja lära sig i en tidig ålder.   

 
 

Verktyg för lärare

HEY! CODE är ett otroligt kraftfullt verktyg, men i ett klassrum är det läraren som känner barnen och vet hur de ska ta till sig information på bästa vis. Därför har vi i HEY! CODE lagt en mycket stor vikt på att ge stöd och handledning åt läraren för att läraren alltid ska vara ett steg före och kunna ge barnen den bästa möjligheten att lära sig. Ingen programmeringskunskap krävs av läraren för att använda systemet, men vi kan inte garantera att den inte kommer med tiden!

teacher.png
 
codeimg.png
 

Se alltid koden

Även om blocken är otroligt bra för att få barnen att programmera utan kod, så visar HEY! CODE alltid upp koden för barnen. Detta gör att barnen innan de börjar skriva kod får se och lära sig hur kod ser ut och hur den kopplas ihop med blocken de lär sig använda. När barnen sedan lär sig mer och använt systemet ett tag introduceras de så småningom att göra ändringar i koden, och succesivt går de över till att kunna skriva kod på riktigt. De programmerar!

Vill du ha mer information?

Om du vill ha en kostnadsfri demonstration av systemet, eller bara lära dig ännu mer.
Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av oss inom kort.

robot_profile_mirror.png
flying_profile.png

TECKNA LICENS REDAN IDAG...

…och säkerställ utbildningen för framtidens digitala stjärnor!

Du betalar endast per elev = inga kostnader för konton som ej används samt fri användning för lärare.

Vad ingår i priset?
Uppsättning av konton och inlogg. Uppstartsmöte. Färdiga uppgifter och progression för årskurs 1-9. Lärarhandledning och support. Möjligheten att kombinera block och riktig kod.
Och mycket mer!

class.png

KLass

99:- / elev

 
school.png

Skola

89:- / ELEV

 
Municiplity.png

Kommun

Har ni ett avtal med oss idag, ELler önskar offert för er kommun?

 

NYHETER

 
 
heycode-web.png
 

 

HEY! CODE ANORDNAR HÖSTPROGRAMMERING

Vill ditt barn lära sig att programmera i höst? Häng på vår höstprogrammering! läs mer på heycode.se/hostbegränsat antal platser, det är först till kvarn som gäller.

HEY! CODE ÄR I FINAL I DI DIGITAL STARTUP TOUR!

Efter att förlorat vår delfinal med minsta möjliga marginal har nu vi i form av redaktionens val fått en Wild Card-plats i finalen! Tävlingen startade med ca 400 sökande bolag och nu står vi alltså tillsammans med 5 andra bolag i final och tävlar om bl.a. 1 miljon i marknadsföring! 

HEY! CODE TÄVLAR I DI DIGITAL STARTUP TOUR!

Den 8/11 slåss 7 bolag om en finalplats i DI Startup Tour. Ett av dessa är vi på Hey! Code. Det ska såklart bli otroligt roligt, och du kan läsa mer om eventet här.

PROGRAMMERING I SVENSKA SKOLAN

Regeringen har precis tagit ett fantastiskt beslut när de bestämt att programmering senast sommaren 2018 ska bli en obligatorisk del i den svenska skolan. HEY! CODE hoppas att bli en viktig kugge i att detta inte bara kommer ske utan att det kommer bli en stor succé. 

 
 
 
 

HISTORIEN OM HEY! CODE

 

Bristen på programmerare har varit ett hett ämne länge och något som styrelsen för företagsföreningen ”Ehandelstaden Borås” diskuterade frekvent. De ansåg att de behövde ändra den förutfattade bilden på vem som är programmerare och visa de ofantliga möjligheterna av kreativitet redan i tidig ålder. En av våra grundare, Hanna, snappade upp denna idé och startade redan 2016 ett projekt tillsammans med Engelska Skolan i Borås för att etablera programmering på Elevens val, under ämnestiteln "Digital slöjd”. Det fanns en utmaning i att ingen av initiativtagarna kunde någonting om programmering själva och sökte därav programmerare som på ideell basis kunde hjälpa till att ta fram ett bra verktyg att använda och applicera vidare till fler klasser och skolor. Här mötes våra grundare och de märkte snabbt att det inte var en helt enkel nöt att knäcka. Det var svårt att hitta material som kunde användas till lärare och som var tillräckligt tydligt för att de i sin tur kunde hålla bra och kvalitativa lektioner för sina elever. De började att skissa på en egen lösning – Hey! Code var fött. 


När regeringen klubbade igenom att programmering från och med hösten 2018 skall vara en obligatorisk del i grundskolan satsade Niklas & Karl-Johan helhjärtat på att skapa plattformen för Hey! Code och idag har vi ett läromedel där alla lärare, oavsett förkunskap och intresse, ska kunna hålla kvalitativa och givande lektioner för hela grundskolan, årskurs 1 -9, och där man enkelt kan följa elevernas progression och utveckling. 


Vi har under hela utvecklingens gång haft tät kontakt med lärare, rektorer och elever för att säkerställa nivån på uppgifterna och att den gradvisa progressionen sker i optimerad takt.

 

TEAMET

niklascircle_gray.png

Niklas Lindström
VD, Utveckling

niklas@heycode.se
0703-954821

sandracircle_gray_2.png

Sandra Stefansson
Försäljning

sandra@heycode.se
0735-134394

kallecircle_gray.png

Karl-Johan Öberg
Utveckling

kj@heycode.se
0762-620050

hannacircle_gray.png

Hanna Moisander
Medgrundare

hanna@heycode.se
0709-520987